Trafiksundhed

Trafiksundhed er et sammensat ord af trafiksikkerhed og sundhed.

Svendborg Kommune vil gerne have trafiksunde 6. klasser. Dvs. at når du går i 6. klasse, skal du kunne færdes sikkert i trafikken på cykel. Når du gør det, vil du automatisk blive sundere.

Du skal bevæge dig mindst 60 minutter om dagen hver dag!

En af de allerbedste måder at bevæge sig på er ved at cykle. Du kan tænke på det som et regnskab. Jo mere du bevæger dig, jo sundere bliver du! Jo bedre du bliver til at cykle, jo mere sikkert
er det at cykle i trafikken!

Om kampagnen

Mange børn skal efter sommerferien begynde på en ny skole, i en ny klasse eller have nye kammerater fra andre skoler. Mange børn får derfor længere til skole eller til deres kammerater.

Jo bedre børn er til at cykle, jo lettere kan de besøge hinanden efter skoletid - og jo lettere bliver det at få nye kammerater.

Svendborg Kommune ønsker at være en kommune, hvor vi understøtter at alle børn bevæger sig mest muligt. Derfor arbejder vi løbende på at forbedre cykelvejene og trafiksikkerheden i kommunen. Det er kommunens ansvar. Forældrenes ansvar er at få børnene op på cyklen, og det er derfor vigtigt at man motiverer sit barn til at bruge cyklen.

Kampagnen "Trafiksundhed - Vuffor D?" sætter desuden focus på den landsdækkende cyklistprøve, som afholdes hvert år for alle 6.-klasses elever. Som optakt får eleverne udleveret et opgavehæfte og en gavepose, som samlet hjælper dem til at forberede sig til prøven.

I det udleverede opgavehæfte følges eleverne af kampagnens maskot, hunden Vuffor D - et vaskeægte gadekryds - som har lidt svært ved at gebærde sig i trafikken. Ved at løse de forskellige opgaver i hæftet deltager eleverne i en konkurrence hvor både den enkelte elev og hele klassen kan vinde rigtig flotte præmier.

Og hvad kan man så vinde....?

Individuel Konkurrence

Løs opgaverne i hæftet fra gaveposen og aflevér svarsiden til din lærer. Så deltager du automatisk i konkurrencen om bl.a. 1 års forbrug af ISIS morgenmadsprodukter samt 1 cykelhjelm+cykelcomputer fra Fri Bikeshop Svendborg.

Klasse Konkurrence

Alle klasser der samlet indsender løsningerne fra opgavehæftet (og har svaret rigtigt), deltager i konkurrencen om en super aktivitetsdag i Fitness.dk og Bowl'n'Fun i Svendborg.

Se præmierne HER.

Kampagnemateriale

Opgavehæfte                                    Forældrefolder

© Svendborg Cykelkommune. Alle rettigheder forbeholdt.